Thursday, December 31, 2009

selamat tinggal 2009

manis
pahit
masam
masin
tawar
-sume cukup lengkap kenangan tuk tahun 2009-
esok bermulanya tahun 2010,,mesti sume berlumba-lumba tuk menyambutnya bersama teman2 keluarga dan sesiapa saja yang tersayang.....2009,,sungguh banyak kenangan,,,bermulanya detik pertemuan pada 1januari2009,,,hurmm.....sungguh rindu waktu itu...1januari2009 aku berada di uitm,,dan bermulalah perjalanan baru aku pada waktu itu...sungguh cepat waktu berlalu,,,aku bersama rakan baek ku mizah....mizah,,,tibe2 rindu kat awak la.....tahun lepas kan kite spend time together gether...[rosak english aku,,bhhahaa]....dari depan uitm,,hingga ke pasar minggu kat dungun itu,,hingga ke kedai makan yang berbidai itu....wahh,,aku sungguh merindui saat itu.....teringat kenangan manis pun macam rase sedey je pulak,,,sengal......dah la,,,biar ia menjadi kenangan aku bersama rakan2 seperjuangan ku pada waktu itu......[aku,,mizah,,awak,,dan awak].....mish u'll damn much.... =*
esok,,,belum pasti apa yang bakal berlaku,,yang pasti......hurmmm.....terasa sedey lagi......dan 2januari akan mendaftarkan diri di uitm dungun,,,sorang2 diri....tape xkesah.....yeke awak xkesah nih??iye....xkesah....kikikiiii.....[gelak kecil tuk mengembirakan hati yang berbelah bagi]...lihat je la apa yang berlaku tuk tahun baru ini,,jika di tanya mengenai azam tahun baru,,aku tidak pasti apakah azam aku,,,yang penting,,menjadi yang lebih baek dari tahun2 sebelum ini....insya4JJl amiiinn.......
g --> gurl
b -->boy
g : sy takut la awak ade kawan ngan pompuam laen
b : nak takut pe nye,,kan sy setia n jujur pd awak
g : entah la,,sy percaya awak
b : awak tu,,kawan la jugak ngan laki laen,,biar berkembang sikit,,ramaikan kawan2 tuh
g : [agak terkejut]...kenapa nye??
b : dah tu,,awak ni macam ada sy sorang je
g : tentulah...[tibe2 macam agak terkuat volume sore]...kenapa awak ade kawan pompuam ke??[tibe2 soklan same kuar]
b : sumpah,,tade...
g : awak xkesah ke sy kawan ngan laki2 laen??
b : xkesah pun
g : sumpah??
b : sumpah...
situasi dan persoalan.......
~ kenape c boy berkate begitu??adakah untuk menguji atau adakah ia betul2 xkesah akan gurl untuk memiliki kawan2 lelaki??atau adakah c boy ingin mempunyai kawan2 pompuam juga??atau mungkin juga ia tidak mahu terlalu terkongkong dengan nisbah 1:1 sahaja??atau mungkinkah c boy sudah punyai teman yang laen??apakah tindakan c gurl??haruskah mempunyai kawan2 lelaki setelah di berikan "green light" dari c boy??atau haruskah c gurl tetap seperti sebelum2 ini,tiada kawan lelaki??
p/s : selamat tahun baru 2010 sume .....

Thursday, December 24, 2009

newLife....ke newMoon???

aku mula menyenggetkan diri tatkala membuat posting yang senget....
mula2,,,,aku baru dan menyetelkan segala hal2 yang perlu b4 mendaftarkan diri di uitm 2 januari ini....

cerita dua hari lepas.....--> nak setel hal borang tuk dapat duet yayasan ntuk anak2 tganu,,nak salinan ic mak ayah,,surat beranak,,surat tawaran n no akaun bSn....ok dah potostat then dah cop,,tinggal nak cop jkkk n ahli parlimen....orang cakap,,time ni la kite nak kenal mengenali ahli2 jkkk nih,,,turun naek pejabat ahli parlimen la aku hari tuh,,,ok dah setel....nak hantar borang lak kat yayasan sane....[sungguh jeles kerana telor dah dapat duet tuh,,,haaaiihh....nak ugak]

cerita semalam@kelmarin --> semalam aku buat medical checkup kat klinik,,,buat xray dan sume2 tu la,,,check mate,,urine dan etc....ok xde pape sihat walafiat....yang aku peliknye,,,mase kat melaka hari tuh aku p ukur height n weight yang pakai mesin 20cen tuh,,,"berat anda 45kg dan tinggi anda adalah 156cm, anda adalah normal"[sila bace macam mesin tuh eh,,,buat2 la sore robot,,bhahah]....then,,,ukur semalam kat klinik tinggi aku 161cm....oMG....mane mai tambah 5cm tinggi aku tuh....hahahha......biar je la....sume tu rm60...kaya la sape2 jadi doctor nih,,,stakat tanda2 camtuh,,,check sikit2 dapat 60yal....hurm.....ilmu doctor yang mahal tuh,,teringgat lak dulu2 time skola,,bile cekgu tanye sal cite2,,cepat2 je jawab nak jadik doctor....hahaha,,,sekalang,,,apa jadi????weeeee.....

p/s : [picture d removed lagik]

Friday, December 18, 2009

hooorayyyy

aku bebas
aku merdeka
aku dapat degree UiTM Dungun
aku delete
aku padam
aku gembira

Wednesday, December 16, 2009

masa'alah

[ picture di removed ]

adekah aku sengal meletakkan gambar kedua-dua nih???adekah aku sangat tensen??mmg sangat2 tensen sampaikan aku takleh nak share problem ngan sape2 dan aku pendam sorang2...arap2 xjadi vocano,,kalo meletop....aku meletop???tak mungkin kot,,aku bukan jenis yang begitu....hahaha....aku masih mampu ketawa,,walaupun dalam hati aku bagaikan hujan yang turun di terengganu....eishh,,,masih hujan kah terengganu,,,banjir mungkin.....gambar di atas sebagai hiasan,,,adakah hiasan??hiasan hati aku mungkin......ni mungkin post terakhir,,,mungkin la kot...entah.....aku dah cube buat terbaek,,,aku dah mmmg setia bagai nak rak...macam rak yang boleh susun-susun botol kicap kat dapur tuh....haaaihhh.....bayang la setahun aku tadek kawan ngan laki laen,,,adekah aku sengal???adekah aku terlalu menaruh??adekah aku ini dan itu.....banyak sangat persoalan yang timbul....dan soalan tu aku xmampu jawab......kamu,,,,awak mmg ah tak tau deQ untung kan,,,kalo saya ckp banyak sikit awak cakap sy ungkit,,sy terus membatu kan diri,,bole ke manusia jadi batu???hahaha.....mula lah,,awak jadi vocano yang memuntahkan lava yang macam berlaku kat filipine tuh,,,mentang2 aku baru tengok berita tadik,,ade vocano meletup kat sane.....sedar tak,,,dah setahun ni kite same,,perangai masing2 dah masak dah kot,,kalo buah kat pokok dah boleh makan dah tau....tapi aku kot masih xfaham dengan the real diri dia tuh,,,bukan baru sekarang dia berubah jadi sedemikian,,,dalam kepala aku berubah jadi vampire,,,hahah,,,aku baru tengok twilight kat tv rituh,,,new moon tak tengok pun agik....hihihi....memang besh ah cite tu kan......aku masih boleh menahan perubahan perangai awak tuh,,yang dah macam naek kepala,,dah lame aku tahan,,bukan xtahan tau,,tapi bila dah lama bertahan,,aku rase macam dah tak mampu......wal hal,,,aku tak tau nak bercakap ape,,mood aku berada di paras low sekarang nih,,,ingat lagi ade orang tu cakap,,bile mood dah down,,orang buat pape pun kite dah tak bantah,,tak lawan dah,,macam tak rase pape...betol kan....tapi jangan la ade orang nak menyakiti aku time2 aku macam nih,,tabaek tau.....sekali ade orang mari hempuk aku ke,,,,hahaha....jangan....cerita aku nih adelah yang terbaru dan tadek sape pun tau,,macam aku cakap tadik,,aku tak share kat sape2 pun....eh makcik,,ade ke orang nak dengar cite ko tuh??ade ke orang nak tadah telinge nak dengar problem ko tuh??hahaha......stop cite nih....

ni nak cerita sal gambar di atas,,haruskah aku bercerita???yang penting,,,aku bercerita nih ade ke orang nak bace,,,sekali orang mencebik bibir je tengok postin' aku kali nih....hahah,,,suke ati la,,yang pasti jari jemariku yang kechik nih,,,terus menaip dan menekan2 keybod nih.......hahaha.....gambar tuh,,,,mane harus dipilih???wah,,,begitu pulak hang eh.....macam ko pemes sangat,,,boleh pilih2 mane nak,,,hahah,,sedar diri la hooo00i....ye ye,,aku sedar dah nih,,berdiri di bumi nyata dah nih......aku fikir,,aku perlukan kawan sekarang nih,,,tapi aku terasa amat bersalah memiliki kawan.....kawan lelaki......biar la,,,orang kate,,berkawan biar berjuta-juta lemon,,aku nak berkawan,,tade niat laen,,sumpah,,,aku hanya berkawan....dan aku telah menemui 2 orang kawan yang entah dari mane entah,,,hati2 cik kak ooo0ooii....kawan ngan orang xkenal nih,,,,berhati-hatilah...ye,,aku akan jage diri aku sebaek mungkin.....kawan di alam maya ini saje,,tidak lebih dari itu ye kawan2,,,mau jumpe di luar???tidak mungkin......

dah la aku melalok kat sini,,,ni lah terbaru dari diri aku,,,bile duk kat umah,,sorang2,,,begini la jadi nye,,,hahah.....for adik faizal tahir,,thanx coz ko sentiasa menghepikan diri aku nih,,,ade je lawak2 ko buat,,,mimik2 muke ko yang aku taleh lupe,,,ko rox beb......wess,,bole ke aku upload gambar ko kat sini???tak yah la kan,,,t aku mintak permission ko dulu erk.....nway,,,muke ko ngan abang ko same je...hahaha......janga mara.......macam ko sebut la,,,,kamu janga naka.....bhahaha,,,dah minat da lagu tu skarang....sebab ko la.....thanx bro

p/s : mentertawakan???macam di ketawakan je....nak cakap berpura-pura ketawa sedangkan hati dirundum,,,rundum tu ape???tapaham pun......bia la.....~out

Tuesday, December 15, 2009

melacca till friday

macam tak percaya je aku berada di melaka ketika ini....motif???hahaha.....saje menjalankan diri,,aku dah berada di rumah agak lame dah,,terasa nak berjalan2,,,walaupun......sekarang aku baru sahaja menyelesaikan tugas membasuh baju2 "orang itu" yang bertambun banyak nya....3 round aku basuh,,mesin manual,,jadi al maklum la,,,,mengambil mase yang agak panjang sikit,,,nak kuar masuk kuar masuk air....sekarang ma work is done.....dah tu,,,nak buat pe???relax la....tengok tv sambil on9.....

p/s : orang itu a.k.a mr. ajim..... :p

Tuesday, December 8, 2009

sebenarnya aku....


lepas je posting yang terakhir hari tuh,,,ramai rakan2 yang kasik support,,yang banyaknye suruh aku bersabar,,perangai laki memang macam tuh diorang kate....kawan baek ia pun amek berat ugak,,dia cakap ia mmg macam tuh,,,kalo sesuatu hal mmg ia begitu dan bersabarlah.....member ia ni agak baek la ngan aku,,selalu la bertanya pasal kiteorang nih,,dia pun kenal mBr dari kecik lagi....ade ugak rakan ku yang menceritakan pengalaman sendiri dan bole aku jadikan panduan dan pengajaran....even da kenal mBr hampir satu tahun,,aku masih lom masak ngan perangai ia...susah la nak paham kadang2 tuh,,tape la....ade satu statement tuh,"ia tunjuk EGO,,kite EGO la ugak"....hehehe....aku pun buat2 la ego xmsg xpedulikan ia....betol kate omot,,last2 ia datang balik kat kite.....hahahha......sebenarnya tade pape pun berlaku,,xde la gaduh2,,saje je aku buat havoc sikit.....da lame da aku baek balik ngan ia tuh,,tu la aku macam tade masalah pun sekarang nih,,ade orang duk bertanye keadaan aku....r u ok???atin ok la.....yang sebenarnya mBr masih ade bersama aku lagi....thanx GOD.....sekarang nih ia sedang meniti hari2 peperiksaan,,,stadi ngan banyaknye.....stadi dan stadi dan stadi....jenuh...[aku final dulu pun tadek la macam tuh,ko nak lawan aku eh mBr???hahaha].....aku rase ni la pes time aku jumpe laki yang suke stadi,,aku rase kebanyakan orang laki nih xminat nak stadi...ntah la ia ni agak pelik,,,nak sangat dapat anugerah tuh....bagus la awak,,sy sokong je....moge awak dapat jawab ngan jayanye,,diterangkan hati dan dipermudahkan menjawab soalan tuh....sy tau awak bole buat punye....[sebelum masuk dewan aku mesti col ia seminit dua,,macam ia buat mase aku final dulu la,,,hihihi]....buat mase sekarang nih aku tanak la kaco ia,,aku bagi space yang luas tuk ia.....

lupe da nak cite sal diri aku nih,,memang cuti ni,,aku cuti sepuas2 nya,,tade buat pape duk umah..menemani UMI ku...melayani tetamu2 yang kadang2 singgah kat umah nih.....sebab tu la aku jarang update,,tatau nak update pe kan....kalo kat melaka dulu leh ugak la cite pasal jalan sane,,jalan situ,,ni da kat umah,,kat dungun lak tu [tak bermaksud aku xsuke duk sini ye kawan2,,hahahha].....ni la buat aku rindu melaka nih,,weekend2 leh ugak tengok wayang,,leh ugak kemas2 umah ajim,,,wahhh,,,teringat pulak abang aku kat sane....basuh baju x??mesti dobi je nih....umah vacuum x???hahah...mula la merindui kehidupan di melaka.....
aku still menunggu result untuk sambung degree nih,,dapat Uitm mane agak2 nye yerp???.....result tu kuar minggu ke3 disember nih,,lambat lagi nak kena tunggu xsabar nak tau da nih dan kemasukan pada 4januari2010 tak silap aku la.....

p/s : terasa nak makan kfc hotRods...

Monday, November 30, 2009

entah

mood aku agak2 mmg xelok kebelakangan ni,,dah seminggu aku pulang ke tanah air[cewah,,cam p jauh je sebelum ni]...aku dah balik tganu minggu lepas menaiki kereta,,aku duk sebelah je.....time kaseh banyak2 kepada akak....hehehe....tolak kul9 pagi dari melaka then masuk kL dulu b4 meneruskan perjalanan ke terengganu....perjalanan lancar pada mulanya dan agak lebat hujannya bila masuknya sempadan terengganu[kot2 la,,aku failed bab2 jalan nih,,xkenal...]...mula la kereta sesak2 dijalan ditambah pula dengan keadaan jalan yang berlobang-lobang.....akhirnya sampai juga di destinasi pada jam9 malam...eh,,baru aku perasan waktu tu sama eh,,jadi 12jam aku berada dijalanan+dalam kereta.....omg.....lamenye......

hari raya aidiladha....
kali ni raya aku macam tahun2 sebelum ni jugak,,balik kg....sume sanak saudara berkumpul disana...mula la keadaan jadi riuh rendah,walaupun perasaan aku macam tertinggal di melaka,,tapi aku cuba gak la untuk menggamatkan suasana dikampung,,buat2 xingat akan perasaan sendiri...haaaihhh....[azan isyak berkumandang sekarang]....
macam biasa potong daging ramai2 n agih2 kepada jiran tetangga....then masak daging2 yg dah siap dipotong....bbQ,,gulai,,masam merah dan ade lagi baki yang belum dimasak dan disimpan didalam peti....

pasal mBr...
kenapa ade je diselitkan pasal awak ye mBr???ntah la....kire awak 1st org yg saye betol2 syg,,,[uweekkk,,,geli nye ayat2 camnih nak post kan].....xmo ah feelin'2,,xsuke.....nak berterus terang la kat sini,,,seminggu ia senyap,,,col msg sume tak berbalas sume x angkat....kadang2 mmg biasa ia jadik sedemikian bila aku pulang ke sini,,ntah la,,,b4 balik tuh aku dah jumpe ngan ia,,dah cakap leklok,,dah suh janji ia xnak buat hal,,then sampai je tganu,,ia jadik macam tu jugak....aku tensen la......bayang la seminggu ia menyepi diri,,sume kawan2 ia pun tanak bagitau ia kat mana...then raya hari tu dapat la msg dr ia,,,aku dah senyum tgk nama ia yang msg then msg berbunyi cam nih"buat hal msing2,,antara kite dah xde apa2"......OMG

-aku nak berhenti post da,,xtau nak cakap pe....kalo la ade sape2 yang leh mendengar masalah aku dan menghepikan aku balik,,aku nak sangat kawan ngan orang tuh,,ntah la,,,,aku lemah.....-

dah la fatin...tabahkan hati kamu....yup,,saya mesti kuat.....assalamualaikum.....

Monday, November 23, 2009

2012 aGain

ni post yg ke 3 pasal cite 2012....why??sebab aku tengok lagi skali cite nih,,hahah..sengal nye....nak di kate kan terlalu sedap tu xla jugak,,tapi aku xnafi la sepanjang tengok tuh aku tak rase bosan n cite tuh memang la seronok tuk ditonton....kali ke 3 aku pergi,,of course sebab ia belanja aku....dan memang dah lama aku nak nengok wayang tak kira cite ape asalkan bersama mBr aku tuh,,yelah,,before dis asyik orang je bercerita sonok tengok kalo berdua,,jadi tu la first n maybe last time aku tengok wayang bersama ia,,aku nak balik tganu dah esok........waaaaaaaaaa.......perasaan di tengah2 jalan rasanya.....lebih2 lagi ia dah xnak balik ganu n nak keje kat kL dah lepas nih,,haaish....lupe lak nak cite pasal 3rd time tengok cite 2012,,,aku p book tiket petang jumaat rituh,,xde ramai orang n seat ade banyak lg la,,aku tengok wayang kul 3:30 pm...ade lagi sejam sebelum cite bermula,,jadi ia pun nak makan kat food court JJ tuh,,aku ape lagi,,makan nasi beriani la[dah jd peberet lak nasi beriani JJ tuh,,hehehe],,ia makan nasi ayam....dah kenyang tuh masuk wayang,,seat kat tengah2,,kirenye kite0rang di ampit oleh orang2 cine la....sonok juge la nonton berdua nih,,tp bagi aku same je kot mane2,,asalkan dapat nonton wayang,,hahha....[balik ganu dah xde la keseronokan nih]....lepas habis tu ia bawak aku kat kedai makan yang ia selalu lepak ngan kawan2 ia n kawan2 ia ade skali ugak,,sumpah,,aku xselesa kali nih,,kenapa??myb sebab aku xkenal lagi kawan2 diorang....ntah.....kalo kat tganu aku ok je nak lepak ngan kawan2 ia,,kali ni aku agak kurang selesa la......ngah2 makan,,ia tunjuk sorang minah senget yang amek order,,ia cakap,,minah tu la yang minat kat ia,,,,huissshhhh.........sengal,,,habis selera aku,,aku tolak ketepi pinggan,,aku sedut baki air dalam gelas then muke aku memang dah lain mase tuh,,ia tau,,tapi ia buat2 sengal dan buat2 xtahu...tuk menyedapkan hati aku yang tengah seram sejuk,,aku cakap kat ia,,"alah setakat amek order n muke camtuh,,sy ni budak U,,ape barang nak lawan sy.....",,ayat tu je aku guna,,bukan nak bangga diri,,tapi aku mesti tenteramkan hati aku....cube korang bayang camne situasi aku mase tuh,korang leh time x??ade ke patut.....think positive....maybe ia nak tunjuk sy kat minat tu n kat kawan2 ia.....ntah....biar la,,,aku x leh nak marah sangat mase tuh memandangkan hari tu adalah last day aku berjumpa ngan mBr.....jadi aku buang perasaan yang x elok jauh2,,aku kembali normal......weeeeeeeeee.....

banjir terok di tganu...harap2 perjalanan pulang aku ke tganu esok[23hb sebelas] berjalan lancar....ameeenn.....ni adalah post terakhir aku berada di melaka,,lepas ni kat lain pulak,,mungkin aku lambat nak update...ntah,we will see la lepas ni camne.....

p/s :jumpe ijiE kat JJ rituh,,xsempat nak p kat ijiE....t laen mase kite jumpe ye ijiE....
:rindu kat omoto ugak..... : >_<

Thursday, November 19, 2009

2012 twice




2nd time for 2012
(best movie)



-kepit idum camne yerp-

aku start ngan ketawa bole x??hahhahahaa.....
mane taknye,,sebelum nih aku mane la pernah tengok wayang kan[kan duk tganu],,then bole pulak kali nih tgk sampai 2x cite yang same....2012....wah,,,hebat gitu kan,,,dah one week cite tu di tayangkan,,tapi orang still ramai lg nk tgk n tiket mmg selalu sold out,,,aduisshh....yang ade pun seat2 yang xbest contohnye depan n tepi2...bayangkan lah kat mBo tuh,,ade dlm 3 4 panggung yg siar cite 2012....lebih pada box office dah cite nih kot....aku xnak la story cite tuh sebab memandangkan dah ramai yang tgk kan[haaa,,sape yg x tgk lagi cepat2 menghadirkan diri ke panggung2 berdekatan ye]...aku pun amek la seat yg dekat ngan tangga[tu je tempat paling syok yg still kosong]dah duduk tuh,,sebelah aku tu ade la suami isteri,,anak dia kechik lg,,duk atas riba ayah dia,,yg xtahan tu,,hensem nye ayah baby tuh,,macam ammar alfian aziz,,neO lam tariTirana tuh,,cite 2012 dah start,,tp aku pandang lg orang tuh,,sengal,,woo00i,,bini dia sebelah tu cik tin,,sedar x??hahaha,,ngan anak dia atas riba.....bini dia????xbaek kutuk,,tp mention je,, double xL...baru kawen kot,,,anak diorang pun lawa,,comey sangat.....

2nd story....
aku duduk la bersila sebab sejuk lam tuh kan,,then aku tengok orang sebelah aku[pompuan,,agak berisi] pun angkat kaki atas kerusi,,lam hati aku,"huissh,,tiru aku akak neh"....yg aku xtahan tuh,,ya Allah,,kaki dia busuk dowh,,dah la cite 2012 br start,,pencemaran bau,,xselesa,,xselesa,,dalam ekon lak tuh,,nak je aku sound,,tp aku tahan je la....tolong lah 2jam stengah cite nih akak oo0oii,,,tolong la turunkan kaki,,xpun,,get out la....hahahha...aku pun buat2 la tutup idum n turun kan kaki,,arap2 dia paham,,tp mcm buat deQ je,,sengal....dah lame kelamaan tuh baru akak tu turun gak kaki...lega,,bole bernafas dah.....

cont. from 1st story tadik....
bapak budak hensem....hehhe,,aku duk tgk je orang tuh,,bia la,,dah lawa kan,,ngan badan nye,,rambut nye,,cam ammar[myb ade org xminat org cam gituh,,tp taste aku cam tu,,weeeee]...dalam 1/2 hour cite tuh nak habes,,anak dia muntah,,,dugaan pulak,,,tau je la kan,,kalo baby2 muntah mmg bau masam giler la....adooiiiyaaa....mak dia siap bawak baju spare lagi,,siap tukar baju anak dia,,naseb baek la baby tu amat la baek,,diam je,,xde nanges ke merengek rengek xde....tapi bau still bau la....then habes gak la 2012 dalam kul1 am....

p/s:hari pencemaran bau se'wayang kah??? :D

Monday, November 16, 2009

muvie



pes of all...nak kate mekaseh byk2 kat ijiE sbb amek n hantar atin kat umah rituh..n to omot jugak sbb pes time kuar ngan korang neh...sonok la,,,t leh kuar lagik...hehhe...gsr,,,xpernah pun ke sana,,,gile bapak ramai orang,,naek lif pun lemas[xleh byg kalo ade orang melepas dalam lif time tuh]....then p mBo je,,usha2 tiket kul 11:30 je tinggal,,tu pun seat paling depan.....amek je la kan,,dah alang2 tuh...sikit pun aku xngantok tengok cite tuh,,,heee,,cam mane omot leh 2x tertito erk???hahah....sape2 yang x tengok lagi,,sila la p tgk eh,,x rugi pun,,mmg hari2 sold out la tiket[macam aku lak yg jage kaunter tiket tuh]....

p/s : hamster aku dah beranak 5....

Friday, November 13, 2009

alorGajah


akhirnya..practical ku berakhir jua....
harituh,,,projek aku ia suh add mane yang patut,,record suara,,tambah loading,,add music background,,add more tokoh n so on....sume yang dikehendaki aku turuti lah,,aku nak lulus practical ngan cemerlang neh....then tiba la hari present tuh,,dalam bilik lecturer tuh....
dalam hati aku nak cepat habis je,,walhal ade jugak kebimbangan tuh,,then aku duduk atas kusi depan pC tuh,,ani n fara berdiri belakang aku...cucuk penD then tunjuk la projek tuh....mula aku masuk tu ade 3 orang lecturer,,penilai aku la n supervisor....ngah2 tunjuk kiosk tuh,,ade lg 2 lecturer masuk datang tengok ugak...dah ramai lam bilik tuh,,penuh ugak la...alhamdulillah diorang berpuas hati,,siap suh projek tuh masuk pertandigan IP lg,,[aku angguk je la,,padahal xtau pun ape itu IP,,sengal,,comp. science,,tp xtau pertandigan IP ape,,hahaha,,jgn heboh,,senyap dah la]....then ade kene betolkan sikit report tuh[kali ke 2 betolkan report neh],,then betolkan n terus hantar...kiteorang pun salam ah ngan sume lecturerz tuh,,,sebenarnya lecturer2 tuh baek sangat n suh sambung degree kat melaka,,,hahhaa[agak2 diorang dah berkenan nak ajar kiteorang neh]...siap ckp tahniah dah habis belajar diploma neh,,,sempat lak aku tengok markah diorang kasik,,sume 4,5 diorang kasik,,,fuuhh,,tinggi tuh...alhamdulillah sangat..bersyukur dah habis...lega...

habis sume tuh,,ani suh lunch kat umah dia,,mak ani masak....aku ngan fara pun ikot je la,,dah ani drive kan....sampai tu duduk2 n makan2....dalam kul2 tuh ani ato kiteorang balik bukit katil....aku penat,,then tertido depan tv....hehehee....


-xde kene mengena ngan ed Hardy eh-

p/s : aku free...............menunggu 2012,,,hurmmm......

Monday, November 9, 2009

1:36 am


mane tiang mane aku???


ajim


jage2,,kn terbalik tiang


ajim nyala


eOn Malaysia

wah...ade mase aku update blog neh,,,dah pagi dah cik ten oooii.....name di bagi oleh mBr,,sangat la xlawa[buruk kot].....mood aku xde la nak update sangat,,tangan mengatal nak update....dalam pale mcm ade mcm2 nak update,,,tapi,,,,mcm xtau nak story gane....suke tgk blog orang2 lain,,,bile update pjg je,,,ayat kiut2 berserta gambar yg cun2.....aku taip je pandai,,gbr xtau nak letak gbr pe....haaiih.....ape ni membebel nih,,,cepat,,,start update......

jumaat rituh aku merajin kan diri untuk ke ofis,,,semata2 nak jumpe omot n kakCda,,nak tanye pasal flash tu la,,,akhirnya,,dua perkara tersebut dapat di selesaikan oleh omot n kakCda,,,thanx u'll roX.....dah lega satu perkara...skrg fokus pada final report,,betol2 report yang nak hantar selasa ini....mBr cakap,,kalo nak suh saya hantar p UiTM sane pon boley,,,waaa,,amat la baek....mmg saya nak camtu awak,,tapi.....macam xley je kan......kalo la awak bawak neo tu datang melaka,,,hurmmm.....xpe xpe....its ok.....

jumaat malam rituh,,,ajim ade sesi amek gambar kat eyeOnMalaysia,,mulanya memang xnak kuar dah malam tuh sebab tgk mission impossible[walhal dah bape kali ulang] pastu ade lak cicak kat bilik air,,,aku mmg geli ngan binatang tuh,,,aku pun amek clorox,,curah atas ia,,,ia gerak2 mengelupur,,habis satu botol aku curah,,,payah betol cicak ni nak mati,,geram aku,,aku nak guna toilet neh,,,then dah curah habis tuh,,,wahhh,,bau clorox amat lah kuat,,,rasa dah masuk lam paru2,,,,satu rumah bau clorox....ajim pun ajak kuar p amek gambar,,mase tu dah kul10,,,then nak tgk wayang,,,pisauCukur start kul12:15 wahh midnite,,,pastu p la amek2 gambar dulu kat eOM....then kul12 tu p tgk wayang....aku kasik 5stars untuk cite neh,,amat lah seronok sampai xsedar cite dah habes,,dengan gedix fazura n maya karen,,,sonok la,,,,,xrugi la tengok cite nih.....

sabtu malam rituh,,,,sesi bergambar di eyeOnMelaka lak....terasa diri nih macam model[padahal aku ni pendek,,sedo diri,,,hahhaha]sape lagi nak puji kalo x diri sendiri kan,,nak harap mBr,,,sampai bile2 xpuji....dari atas jambatan tuh,,,sampai ke lantai eOm aku bergambar....hahaha.....dah tu p pulak kat pahlawan walk,,xrancang pun,,tengok ramai orang,,,aku cakap kat ajim,,nak berhenti sini,,,ia ikot je,,,abg aku mmg bagus bab2 jalan ni,,ia xkesah.....ade ugak sane kete2 yang pasang speaker kuat2 manyak2....pastu dah tu terus balik umah,,then tito ngan lena nya......

ahad rituh,,,,x p mane2 pun,,,,cume p makan kedai je,,,then lepak kat umah tengok cite......untuk esok senin...hurmm.....xnak p opis kot,,,sbb xde keje ugak nak p sane,,duk umah je la...kemas2 umah.....ok la,,,dah 2pagi,,,nak tito lak....dud nite....[macam la ade orang bukak blog malam2 buta neh,,,hahhaha]

p/s : kdg2 awak buat sy pening la.......

Wednesday, November 4, 2009

without title



mase aku naip ni,,aku pegang kepala,,rasa macam pening2 sikit,,mana taknya,,pagi tadi merupakan hari terawal aku bangun pukul 6:40 am,,wah,,terasa hebat diri ni bangun awal dikala bendera merah....(tu pun nak mention ke???mengarut)...bangun terus mandi,,,air teramat la sejuk rupanya pagi2 buta nih,,,mandi siap shampo lagi(mmg tiap2 ari shampo,,nak ckp aku ni wangi la,,hahaha)lepas siap sume tuh,,,badan dah ketar2 kuar dari bilik air,,xnak aku menghadapi hari presentation tuh,,nak je aku langkau semua,,,,dah siap iron,minum and sume2,,,aku pun gerak la ke UiTM alor gajah pukul 7:50 am,,sampai sane pukul 8:32(mmg tengok jam sepanjang lam kete tuh)..sampai sane cari pulak bangunan 9,,lama jugak la,,then jumpe terus masuk,aku,ani n fara....terasa ekon yang sangat sejuk,,sesejuk tangan dan hati aku yang berdebar2 nak present....ok,,we start wif nurul,,then sekian2 then my group last,, yang ke 5...they'll sume buat system and kite orang je yang lain dari lain,,,kesimpulan nya,,semua berjalan lancar dengan perancangan yang ntah hape2,,,attention!!! next week,on wednesday,,mintak datang sini tuk menyerahkan report masing2...ade la sikit2 kena betolkan report tuh,,,adusss,,malas dah nak p sana rasanya,,,malas nak ngadap report dan semua2 nih....berdoa agar semua berjalan ngan sempurna la,,xnak dah buat report balik,,nak hantar dan dapatkan markah,,tu je...nak LULUS je nih.....

p/s : title hari nih,,,presentation....

Thursday, October 29, 2009

diGigit

wah,,,,maunye aku meraung....sakit dowh,,hamster gigit,,darah,,agak banyak,,cepat2 basuh ngan lifebuoy takut kuman pada air liur hamster....gatal sangat kacau ia,,kan dah darah jari tuh....sampai hari ni pun still denyut2,,ikutkan hati nak je aku penyek hamster tuh,,hahaha.....

2days ago....
aku bawak hamster ku pergi kedai sebab nak beli pasangan nya,,aku pun tau la hamsterku tuh betina,,patut la ia baek,,,aku pun beli jantan sekor beserta sangkar yang lebih besar sikit dan aku beli bola tuk ia main dalam tuh,,kira bole la lepas ia berjalan2 dalam umah...hamster aku beli tu agak besar dan kaler puteh,,agak sukar dipegang kerana ia liar dan takut,,ia ni la gigit aku,,lagi la aku takut nak pegang ia...huhu....cam mana t nak bawak balik melaka nih,,aduss....xde orang nak jaga ia,,ia terpaksa bersamaku...hurm....

yesterday....
semalam xtau ape kena ngan aku,,sengal dowh,,lembik...bangun kul 10 pagi,,muntah2,,minum air masak 2 gelas,,xlarat...sambung tidow,,bangun kul3,,muntah lagi,,pastu gagahkan diri bangun jugak,,dah huyung hayang rasanya,,aku pun terpaksa ugak makan nasik goreng xbanyak,,2 3 sudu je,,pastu minum air kotak...badan amatlah lesu dah aku pun amek panadol 2 biji,,then tidow balik,,badan dah sejuk giler,,tapi suhu panas,,kul6 aku bangun...mandi2....badan still lemah,,aku pun minum nestum,,malam tu,,dalam kul9,,aku muntah lagi,,kali ni betol2 lembik dah,,kering dah aku,,aku pun tidow awal semalam,,siap pakai jaket,,sejuk....naseb baek tidow aku agak lena...bangun pagi tadi aku dah ok sikit,,makan nasi dah,,tapi tekak still loya,,arap2 xmuntah,,,xmo,,,xmo....

p/s : kerja banyak,,tapi badan lesu.....

Monday, October 26, 2009

melaccaTerengganu

memang payah la tuk aku mengupdatekan blog nih,,biasa la,,bila kat umah,,malas nak on,,kalo kat ofis memang wajib on 8hours...hehehe...meh aku menceritakan sedikit tentang perjalanan aku pulang hari tuh...sekarang lebih kepada keadaan la boleh diceritakan,,tentang hati biar dulu la[omot....huhuhu,,,nak ia]...jumaat tuh aku umi aku col cakap ade depan umah,,,maGod...betol ke,,aten kat ofis nih,,,umi pun datang amek kat ofis then p makan kat kedai dekat petronas tuh...memang tak dirancang kedatangan umi nih dan perjauhan aku dan mBr pun terjadi tiba2 ugak,,,ala....xmo....xmo....lepas makan2 p solat kat masjid mitc tuh,al-alami....then teruskan perjalan di kedai2....aku pun dah set lam kpala nak kasik a little thing tuk orang2 kat ofis,,sebab aku amatlah sayang kepada korang sume[mintak2 ade orang bace nih]hehehe....malam tu aku col mBr cakap nak balik,,ia agak terkejut la dan berpesan suh bawak hamster balik,,ok balas ku ringkas...esok tu ma family bercadang nak p kL dulu,,jadi keesokkan nya kiteorang pun p kL,,p umah acu,,tito semalam di sana,,pagi tu,,kul10 gerak balik tganu....dah sampai tu p umah tok dulu kat jerangau,,xjauh mana,,lam 40minit dari umah,,bawak donut bigApple ngan nasik kukus ayam berempah,,akhirnya dapat ugak nasik kukus aku nak makan,,dari bulan pose lagi aku mengidam,,,hehehe,,,,dah tu malam kul10 balik umah,,sampai kul11 terus tito sebab penat,,walaupun bukan aku yang drive,,,lebey lak aku tito awal.....bangun pagi tadi dah rasa aku ni berada jauh ngan ia[mungkin omot paham perasaan cam gane kan]...hukhuk....ok la,,aku nak kuar jap ni,,nak p beli habuk hamster....daaa

p/s : xmo rasa cam sekarang....tapi........haaih........

Friday, October 23, 2009

sayang_ia


hamsterku kini tinggal keseorangan oleh kerana pasangan ia sudah mati...akibat mati tidak diketahui,,,aku ternampak ia terdampar di bawah gelongsor kecik itu,,,waaa,,sedihnya...aku terus menalefon mbr kerana ia adalah miliknya..."takpa2,,nanti kita beli baru"....ingin membeli hanya seekor dan ianya idak sesuai ngan oleh kerana hamster ku sudah gemuk+gebu sekarang ini,,untuk di pulangkan kepada tauke sungguh tidak sampai hati...aku buat keputusan untuk bela seekor sahaja sehingga pasangan di temui...[ade sape2 nak rekemen kan pasangan hamster ku]hehehe....ni adalah ia....


Thursday, October 22, 2009

wayangWayang


- 4 1/2 stars -


- 5 stars-

dah lame aku x mengupdatekan diri untuk mengupdate blog nih,,,xde cite sebenarnya,,,hurmm....dah 2 hari memarap kat umah nih,,heheh,,,sonok,,bangun tito powm lambat2 jer...kepada omot,,,jgn jelez tau,,aten dapat tito puas2...heheh....semalam n hari ni aku masak nasi puteh then p beli lauk kat kedai depan tuh...aku agak rajin la berada di rumah sebenarnya,,,kipas aku dah lap,,kipas stand tu dah basuk,,bilek air bawah dah berus bersih2 dah,,cadar baju n sume2 aku dah basuh,,dah lipat dah pun.....waahhh,,,anak umi neh....

ok la,,aku cite sikit la sal semalam,,aku p tengok wayang,,dah lame teringin nak tengok wayang,,,skali amek ko,,dua cite aku tengok semalam,,petang tu kul 3:15 cite cloudy then malam kul 8:15 cite papadom....kalu nak bandingkan cite tu,,aku prefer papadom la kot,,tapi cloudy pun ok gak...cloudy tu mengisahkan sorang budak yang suka sangat mereka cipta,,di sebabkan penduduk di situ hanya makan sardin tiap2 hari,,,xde makanan lain,,jadi flint pun mereka sebuah mesin yang leh menjadikan hujan makanan,,bermulanya ngan hujan berger dan macam2 hujan la dia buat,,hari semakin hari hujan makananyang turun bertambah besar dan mampu memusnahkan kawasan....pastu flint terpaksa memecahkan cod mesin tersebut untuk memberhentikan hujan makanan...dalam cite nih banyak gak la gelak ketawa,,,yang besh nye dapat tengok hujan makanan,,terseliur dehhh....hehhehe

malamnya cite papadom,,,sonok cite nih,,,bermulanya saadom yang berniaga kecil-kecilan hingga lah menjadi maju dan mempunyai banyak cawangan....saadom begitu bertungkus lumus sehingga mengabaikan isteri dan anaknya...tetiba isterinya meninggal kemalagan...saadom mulai sedar yang dia tidak memberi perhatian pada keluarganya,,then start pada hari tuh,,saadom menjada anaknya sehingga dewasa,,24jam 7hari seminggu...jadi anaknya rimas,,,dan meminta untuk belajar jauh dari ayahnya dan ingin hidup berdikari.....pada waktu yang sama,,ayahnya menjadi tukang kebun di tempat anaknya belajar untuk mengintip gerak geri anaknya...akhirnya anak saadom mengetahui dan menyuruh ayahnya berhenti bersikap sedemikian...dalam cite ni banyak sangat babak2 kelakar dan memang ketawa la sepanjang tengok cite nih,,sonok,,pada sape2 yang lom tengok,,p la tengok,,x rugi,,harga tiket hanya RM5...murah2....

p/s : nak tunggu pisau cukur ngan cite MJ...

Tuesday, October 20, 2009

DanauBowlin'


-kami ber3-


-asut bowling-


-danau team-


-sempat lagi aku neh-

ni la antara beberapa gambar yang dapat d snap hari tuh,,,sonok sangat main bowlin....hari ni xde story la nak post....orait...daaaa

p/s : datang opis ri neh...

Sunday, October 18, 2009

tensenDtg

aku agak sengal hari nih,,semalam n malam kepada semalam aku amat lah ok dan hari ni berlaku lak kekejangan otak[walhal pening kepala je,,,emo lebih nih]....first of all,,aku nak ucap jutaan time kaseh pada semua la sebab maen bowling n makan2 same2 jumaat ritu,,,da last day aku kat Danau,,aku akan datang sane lagi coz ma borang still ade ngan Dr..maen bowling punya la x ingat dunia menjerit2,,hahha,,sampai dah 10missed col pun xperasan,,,cian awak kan,,,so sowi...dia xmarah pun....dah maen tu p makan2 kat naiman,,xjauh pun,,dekat mitc tu ugak,,then kene bagi sepatah dua kate,,alamak,,,aku dah la sengal,,xtau aku cakap pe mase tuh,,hahah,,,bantai suda...mekaseh Dr. belanja kiteorang makan2,,aku order nasi gorang cendawan,,dah lame aku idam,,akirnye dapat,,,sedap.....ok,,,finish...

hari ini dalam sejarah,,sume dalam ingatan aku,,why???aku je tahu,,,haha,,aku nak luah sume rasenye lam blog nih,,,biar tenteram jiwa aku yang gundah gulana nih,,tapi apa kan daya,,aku xmampu....sipi2 suda aku menceritakan nya...seb baek ade gak orang nak dengar,,of course ma mBr n tentu sekali ma beloved mom,,,mekaseh umi,,umi je tahu perasan anaknye nih...nak ikot umi p cameron highland gak,,asal x ajak aten,,,sedih lerr....nak makan strawberry,,,ummm....nak balik ganu...nak umi,,,nak umi...[tengok...kan aku dah memberontak kan neh,,,adusss]...korang leh bayang tak bila korang dah buat kemas2,,,then ade orang yang tak menghormati nya,,dalam kate lain,,macam...ntah la,,,aku xpandai nak cerita cam gane sih.....aku memang cerewet bab2 kemas,,cam gane erk,,kalo orang xkenal aku mungkin xpaham kot,,salah lipat baju,,salah sidai baju pun aku leh betulkan balik,,,cerewet ke???aku xsuke bila mata xsedap pandang,,,kadang2 better kalu aku yang buat sendiri,,xpayah tolong la,,tapi bila terdesak,,bole la kot,,bila dah terpaksa ok la,,,tu hanya melibatkan kawasan aku je la,,kalo orang lain nye tempat suke ati diorang lah nak kacau bilau,,huru hara ke hape,,aku xpeduli pun,,yang pasti aku nak tempat aku kemas,,,hanya umi yang paham perasaan anak umi nih....adakah aku menyusahkan sesiapa sekiranya aku sedemikian???aku nak jerit....arghhhh,,tensen gaban ke aku nih???bukan di sebabkan masalah tu je,,,kadang2 aku dah biasa masalah kekemasan tuh,,n aku ade personal proB. satu lagi,,xleh la nak di ceritakan,,sebab tu aku jadik cam ginih....

p/s : hamster,,ia nak duduk ngan sape??nak balik ganu kalo boleh...
: umi,,,atin nak umi sangat2.....

Friday, October 16, 2009

DanauDigital

ni merupakan hari terakhir dah aku kat sini....terima kaseh yang tak terhingga kepada semua penduduk Danau,,jasamu semua tetap ku kenang[cewahhh,,ntah pape]...
aku nak buat ucapan la kat sume2 orang yang berada di Danau nih :

ajim
mekaseh tak terhingga buat abg aku yang banyak nolong aku dalam segala hal,,makan minum umah sewa bil api bil air bil astro dan segala benda la dia support...susah tau nak dapat abg cam nih...

farah
mekaseh menjadi peneman atin..t kite buat report same2 tau

anie
dah lame kawan ngan anie,,u rox..

shasha
leh sembang same2,,n thanx bawak atin naek kete bawu...


naQib
selalu jenguk kat meja kiteorang n leh gossip same2...

omot
ni peberet atin,,mula2 masuk Danau,,omot la orang 1st yang tegur kite orang,,mase tu omot baek+cute sangat[berbaju kurung n tudung lilit2],,ehehehe....thanx to omot sebab banyak ajar atin gune flash n suke sangat bile bace blog omot...


as
kawan baek omot,,slalu gak atin singgah bace blog as..

ang
ang agak pendiam sikit...tapi kerja dia tetep berjalan,,aku dah pernah tengok hasilnya.

kak cDa
antara staff yang paling besh,,kak cDa banyak membantu gak dalam flash nih,,bole buat gurau senda too...

kak aja
staff yang paling comey/sweet sangat.... leh ugak merasa naek kete kak aja semalam..hehehhe..thanx kak aja

kak asanah
antara staff yang paling lame bekerja di sini,,same2 buat bengkel hari tu dekat inkubator,,banyak kali gak naek kete ngan kak asanah ri tu...mekaseh kak asanah...

min
salah sorang daripada 3 orang staff lelaki kat sini,,sangat terror dalam system...

tony
satu2 nye programmer kat sini...ade gak bekerja ngan tony dulu mase buat gui n wearable computer...


special for my bos, Dr Ahmad Zaharim Abdul Aziz.....
Dr amatlah baek sepanjang aku practical disini,,segala tunjuk ajar dan pengalaman yang Dr bagi adalah suatu kenangan manis buat aku,,dari bowling,badminton,makan2,meeting,rumah terbuka dan sebagainye memberi aku 1001 kenangan di sini...Dr xpernah memberi tekanan kepada aku sepanjang duk sini dan segala apa yang aku buat di atas kemampuan aku,,bos xpakse tau,,cume bos kasik guide je..hurm,,,sonok kan,,bertuah aku dapat bos macam Dr...

sekian....





Thursday, October 15, 2009

tomorrow

esok merupakan hari2 terakhirku di sini,,,dah xle la jumpe staff2 dan budak2 practical kat sini,,dah sedey la pulak walaupun hati memang nak cepat2 menghabiskan waktu prac. maklumla,, tiap2 hari kena bangun awal,,,huish....tapi lepas habis nih sementara nak menunggu present,,apa aku nak buat???any idea???kpale aku kosong,,tak tau nak buat pe,,biar je la mase berjalan ngan sendiri,,kekadang,,sesuatu yang tak di rancang lebih baek dari ape yang di rancang[lebih2 lagi kalo yang dirancang x menjadi,,,sakit seehh]....tetiba kak asanah buat announce tadi,, sempena esok hari last fatin,farah n anie kat sini,,esok kite sume maen bowling kat mitc n ade sedikit makan2 after dat[kalo xsilap tu la aku dengar]...hurm,,,baek nye bos...mekaseh sangat2 Dr...walaupun kami di sini xlama,macam tak nampak je kan,,Dr. tetap baek pada kami begitu juga dengan staff2 dan budak2 prac. laen...hum....omot,esok kite amek gambar tau....pakai cun2,,jangan tak datang lak bowling,,plezzzz.....[buat muke kecian nih]...

p/s : perasaan berbelah bagi...

Wednesday, October 14, 2009

update antiVirus

hari nih aku agak mem bz kan diri ngan aku sendiri pun xtahu,,sampaikan nak update blog pun xsempat,,ni sekarang pukul 5:30 dah,,,cam mane pun aku pasti menceritakan sesuatu kat blog nih,,,hari nih hujan,,aku bawak laptop sebab nak update antiVirus,,kat umah bole padahal,,tapi malas on,,aku bawak la mai ofis....dan sekali aku install flash n photoshop,,sebelum nih dah ade potosop tuh,,tapi not working well,,xtau knape,,sedangkan aku xlah teror mane nak edit2 gune photoshop,,better gune illustrator,,tapi memandangkan softwate tu berat,,jadi x install lah...dah uninstall install n update sume2 tuh,,aku pun on laptop satu lagi,,on yM,,sebab nak suh some0ne translatekan beberapa ayat,,,dah tu nampak lak adik faizal,,chattin' la aku ngan dia...hahah,,macam kelakar+ sengal je adik dia tuh,,nway,,aku dah dapat kawan baru yang kepalanya agak gila2...semalam tengok cite tariTirana,,aku dah memang minat habes ngan ammar tuh,,aduss,,cam gane nih,,,habis la kalo awek dia tau ni,,heheh.....tapi,,bila tengok dia tetap ingat kat awak ler,,t awak p gym ek,,t dapat badan cam ammar,,,heheh...dah dah...hari ni last day aku puasa 6,,akhirnya sempurna jugak puasa 6 aku,,alhamdulillah.....ok la,,aku cau dulu,,,nak balik umah....

p/s : nak awak mBr....

Tuesday, October 13, 2009

aloha

tersentak jantung aku bila tau pasal aloha,,mula nye aku biar je msg tu berlalu,,then,,bila dah tau aloha adalah tempat yang.................ntah pape,,aku jadi panas telinga,,sakit hati,,n macam2 lagi la...yang pasti aku nak kepastian dari dia...memandangkan kelmarin aku puasa (hari ni pun pose gak,2 days left) aku pun ajak la dia bukak puasa same.....dari start sampai kedai sampai la balik umah,,satu haram pun xcakap,,,bayangkan lah....nasik goreng cina + tomyam aku order xhabis,,lam pale duk pikir sal aloha tu je....dah siap makan,,leh dia cakap,,awak balik jalan kaki ye,,saya cakap xmo,,pastu second time dia ulang ayat tuh,,,awak balik jalan kaki la,,,saya pe lagi,,terus melajukan diri jalan kaki,,dah la jalan sesak ngan kete,,aku jalan la di tepi2 jalan tuh....pastu dia menyusuri tepi aku,,,dia suruh naek,,aku pun naek dia hantar rumah,,dekat je......dah reda sikit dari situasi tegang tuh,,aku tanye dia leklok,,dah lama pendam lah hati nak bertanya,,,awak ade p aloha ke??dia cume senyum n aku tau bila dia buat mimik muke camtu maknanye benda tu hanya gurauan je,,,,syukur sangat2,,,aku sempat lak pesan,,kalo awak jejak kaki sane,,,maknenye.......(aku xhabiskan ayat tu,,,biar la ia tergantung).....

kelmarin kerja2 men' edit yang website Ibn Battuta tuh,,,agak menjadi la apa yang dikehendaki oleh aku,,sekarang aku nak buat simple animation tuk button ' are u sure want to exit ',,ntah la jadi ke x,,we will see la hasilnye nanti....hehehe....yang sebenarnya,,aku xbape confident nak present projek nih,,kenapa??a simple project,,buat 3 orang,,tapi hasilnye.....berdoa je la agak practical aku ni lulus..kan,,kan,,,ok la,,aku stop sini je...daaa

p/s : 3 days left......practical

Monday, October 12, 2009

theMines - boat


- unc,mika n ajim-


-atin n mika -


-nak kasik fish makan-


-atin atas boat-


-mika cari fish-


malas taip,,tapi taip jugak,,,,,kalo bace2 blog membe2 lain pun,,sume lebih kurang je situasi nye,,xtahu nak buatpe,,pale ting tong n macam2 lagi la,,termasuk la jugak aku nih,,,pusing2 dah,,ni dah last week aku kat ofis nih,,orang dah bertanye aku nak buatpe lepas habis praktikal nih,,yang xsyoknye nak siapkan report then nak kene present,,kalo la sume tu xde,,dah merdeka aku nih...aku memang berbelah bagi nak p mane,,kalo ikotkan,,memang la nak balik umah,,duk ngan umi n walid,,tapi,,pikirkan report,,pikir jugak mBr,,aku jadi xtahu la,,,,hurmm......acu ade pelawa aku duk kL sementara nak tunggu present,,aku memang xkesah nak p sane,,tapi kalo mBr buat muke,,,tu yang aku kesah.....kadang2 aku pikir sonok jugak kalo idup alone,,tapi xsyok gak bile xde orang nak share sume hal,,,adusss,,ape aku nak nih....pale still putar2....manusia memang,,xpernah puas kan,,kalo hujan nak panas,,bila dah panas nak hujan,,,camtu la nak di ibaratkan....blog aku nih dah jadi macam diary pulak jadinye,,,xpe la,,at least,,ade gak tempat aku sharekan segalanye....


meh la aku story pasal semalam,,aku p the mines ngan acu,unc,mika n ajiem....dalam kul 2:30pm camtu la,,p sane hanya bertujuan tuk menaiki boat,,,mika dah xcited sangat2 sampai kena hold budak tu kejap sebab dia dah tak sabar2 nak masuk lam boat,,then lepas dapat tiket,,baru la leh naek,,,mika xnak duduk,,nak berdiri je dekat pintu boat sambil di awasi,,acu beli fish food,,jadi mase boat tu brenti,,bole la tabur2 kasik ikan makan,,mika sonok sangat la sambil jerit2 panggil fish....xlame pun round2 tuh,,dalam 20-30 minit kot,,pastu kite orang p beli satey kajang dekat area2 umah acu gak,,acu beli banyak sebab ade tetamu nak datang umah,,,petang tu kak anim n family datang,,,malam tu mummy daddy lak datang,,,aku balik melaka semalam pukul9 pm sampai umah kul 10:30...zzzZZZZZzzz......

p/s : cincin silver vs rantai mas puteh

Sunday, October 11, 2009

kualaLumpur

tahu apa,,kali ni aku post kat kL,,umah acu....semalam lepas je balik dari opem house umah puan emilda,,ajim gtau nak p kL,,,aku pun on je la(walaupun ade orang merajuk ngan aku,,,hurmm)aku pun p la,,kul 5 baru gerak,,,sampai umah acu dalam kul8 cam tu lah,,,banyak kete atas jalan...pastu,,dalam kul 9 tu uncle ajak p karaoke kat the mines,,,jadi sume2 p la,,unc amek bilik vip,,untuk 15 orang,,tapi yang masuk nye 5 orang je,,bilik tu amatlah besar,, 58rm for an hour...ape lagi,,pilih2 la lagu,,sampai perit tekak nyanyi,,hahaha,,sore ntah hape2 jer....t petang balik melaka....byeee

p/s : lepas ni nak p the mines lak,,nak naek boat... weeee

Friday, October 9, 2009

hey ladies

ade la pulak orang reQuest lagu nih ngan aku,,seb baek la aku dah download awal2 lagu2 yang latest2...heee....sonok gak lagu nih,,sampai angguk2 aku dengar neh....
ok..semalam ade kemajuan kerana aku dah berjaya buat fullscreen and exit button,,actionscript dia amatlah senang sebenarnya...thanx a lot to kak cDa (staff yang sangat baek yang sudi mengajar aku)....projek aku dah nak siap rasanye,,cume nak di tambah sikit2 lagi dan nak mintak pendapat bos lepas ni....hurmmm......

semalam aku bukak puasa makan nasik goreng ikan masin,,beli kat kedai abg petak,,depan umah je....then aku buat air cadbury satu mug besar(dah makan teko kecik rupe dia),,lepas makan, aku minum habis,,,alhamdullilah kenyang sangat2 di sebab kan air yang terlalu banyak,,,aku pun mandi solat bace yasin( memandangkan malam jumaat semalam )...dah tu aku tengok tv,,,ajim dah sedap lena atas sofa semalam,,aku pun bawak turun dia nye tilam...aku tengok tv sambil main ngan lecet n liniey....dalam kul 10 tu aku turut terlelap depan tv tuh,,,bangun2 dah dekat kul12,,aku pun naek atas sambung tidow.....hari ni aku xpuasa,,dulu mase kat uitm ade orang cakap,,bila nak puasa hari jumaat,,,hari sabtu kene puasa gak,,aku pun was2 la pasal tu,,,xtahu la hukum mane tu,,,jadi,aku pun xpuasa la,,memandangkan esok open house puan emilda....

p/s : acu ajak p kL buat medicure pedicure saloon facial....hurmmm

Thursday, October 8, 2009

private???!!!

cam mane aku nak tulis kalo aku nak private kan erk???ape yang secret2 xleh la nak di luahkan kat sini,,nanti diketahui umum n nahas aku....aku cume leh cakap aku geram.....biasa la bila pale dah ting tong....

to ma beloved fren...malina malek a.k.a mcD,,mekaseh banyak2 sebab pos laju cd tuh,,,atin apprieciate sangat2.....xsangke ade gak kawan sebaek mcD nih,,,tengok je dia sempoi cam gitu,,lasak2,,,padahal hati baek....(atin puji nih,,d arap mcD membacanye,,,hehe)....dah bukak cd tu semalam,,amatlah banyak rupa2 nye kerja atin kene buat lepas nih,,,adoiiiyaa......

tetiba semalam adik faizal tahir sapa aku dekat yM,,terkejut+eppy aku nih,,,mana taknya,,adik dia tu agak top la dekat u tube,,lagipun belajar obersea,,sekarang dia sedang kerja di sana....to sape2,,aku masih setia pada mbr ok....( argghhh..... )

semalam aku bukak pose makan nasik goreng pattaya,,sudah 3 tahun rasanye aku x makan nasik grg pattaya nih di sebabkan hari tu lepas aku makan,,x berhenti aku masuk toilet+ muntah2,,jadi aku mmg xminat dah ngan pattaya,,tp ntah kenapa semalam aku order jugak,,,then dr semalam aku sakit pewot,,agak nye aku x serasi ngan pattaya kot,,ntah...lepas ni xnak order dah....


:: x nak makan ni dah ::

p/s : 3rd day puasa

Wednesday, October 7, 2009

tariTirana


bila aku tengok je c neo nih,,aku dah terbayang mbr,,ahak...kenapa lak....ntah la,,ade keserupaan kot bagi aku,,,yang pasti,,cite tari tirana nih amat la best,,kepada sesiapa yang xtengok agak rugi la,,dalam cite tu ade di selitkan komedi,,lebih kurang macam cite merah puteh dan cite cindarela gitu,,ntah2 director same kot,,ntah,,aku x cek pulak....siaran nye pukul 9 hari selasa di tv 3.(x pasal2 aku jadi promoter nih,,ki ki ki)...



sambung story aku semalam lak....balik dari ofis semalam aku dapat col,"awak nak bukak pose same saya ke?",,aduss,,hati mana x gembira ajak bukak pose same2 nih,,aku cakap la,,nak nak...kejap tu dia dah berada depan pagar umah aku,,dia cakap cepat la siap,,dah 6:30 nih,,aku pun siap2 then terus keluar p kedai makan yang agak atas bukit tuh....aku pun order nasi goreng daging merah ngan air tembikai....dah siap2 makan tuh dia hantar aku balik umah,,,time kaseh banyak2 awak sebab sudi amek n ator saya semata2 nak bukak pose....he he he...hari ni merupakan hari ke-2 aku puasa,,walaupun semalam banyak dugaan oleh kerana bos belanja makan semalam dan semalam jugak besday staff,,aku agak menduga la ngan bau-bau makanan dan kek...adushhh....seb baek x bukak pose semalam....ayat aku dah tunggeng terbalik dah,,aku pening....hahahaha...ok cau

p/s : ari ni bukak pose ape lak eih??urmmm.......

Tuesday, October 6, 2009

mulakan kerja

aku rasa dah seminggu aku xbuat pape,,,jadi hari ni aku memulakan kerja aku untuk menambah map dalam website Ibn Battuta...ade 3 map aku buat,,,baru siap satu,,,2 lagi on da way neh...ngah2 buat tadi,,,virtual memory low,,jadi aku mesti la shut down dulu....hurmm.....aku sambung kerja lepas aku usha sume blog2 membe aku,,aku bukak fb,tagged dan semua la gosip2 aku layan dulu baru aku nak sambung kerja mappin' tuh....semalam balik dari ofis,,aku ajak ajim p JJ jap...dah balik tu,,dalam kul7 gak dah,,aku mandi2 n solat....dah siap sume2 tuh,,aku turun bawah satu rumah bau masakan,,,,"ajim wakpe?",, rupe2 nye abg aku tuh masak nasik n sardin...hahaaha,,,rajin lak dia malam nih,,kebetulan aku terliur nak makan megi,,jadi aku makan megi dulu la,,,ingat nak gak sentuh nasik,,tapi kenyang,,waktu menunjukkan baru kul 9:30 pm,,awal lagi,,,aku naik atas,,,mengatuk lak....hurmm,,aku pun pelok bantal dan terus tertido...bangun tadi kul5,,aku pun macam rajin je nak puasa,,aku pun sahur makan nasik ajim masak semalam,,minum nestum...jadii,,,hari ni aku puasa.....

p/s : kerajinan dah masuk lam diri neh,,,ki ki ki

Monday, October 5, 2009

dia dan hadiah

aku mula kan menaip ngan mengantuk yang sangat critical.....slap maself...bangun la oo0oi.....

aku dah sorok awal2 hadiah lam almari,,,tapi aku rasa ia dah jumpe kerana aku dengar bunyi almari....aku pun amek la prezent tu kasik kat dia,,eppy beday awak,,maap lambat kasik hadiah.....dia senyum jer,,bukak kotak,,terus amek bear,,dia amek beg merah tu tengok baju ngan suar tuh...aku cakap,,,cube awak try,,,saya xtahu saiz awak.....dia terus cakap,,,saiz saya 32 la awak,,x tahu ke,,asal xtanye dulu....(muke aku dah macam sengal+geram)saya dah col,,awak x angkat....nak jugak aku backup diri sendiri....dia pun try,,,sah2 la longgar,,kecewa lam hati aku sebab aku nak sangat dia pakai....try baju lak,,ok cun,,muat.....dia cakap mekasaeh banyak2 kasik kat saya sume ni....same2 awak.....

alamak......mane pulak resit seluar nih,,,,,aduss,,,aku dah buang kat opis rituh,,,xle la nak g tukar seluar,,ingat nak ajak je dia p tukar saiz tuh,,,,kecewa lagi skali.....sampai je opis tadik seb baek ade lagi resit tuh,,aku amek la simpan,,bila ntah nak p tukar suar ia nih...biar la dulu....malas pikir.....

p/s : ngantok+lapar

aku dan hadiah

tetiba lak hamster aku bertukar nama liniey....ia semakin sehat dan membesar,,,agak2 bunting kot...hahaha....

hari tu aku p JJ ngan budak2 opis,,,naek kete sha,,,mekaseh sha dapat merasa gak kete baru....x plan pun nak p JJ,,tetiba je p sane,,,dah alang2 sampai sane,,aku ngan fara pun p naek tingkat atas,,,mencari teddy bear,,,memang dah nawaitu aku nak kasik bear kat mbr tuk besday dia...lama jugak la aku mencari kerana di sana tidak lah banyak pilihan...aku pun amek sekor teddy bear yang amatlah gebu kaler coklat....ternampak lak kotak bermotifkan bear,,,aku pun amek jugak dan berserta card comey yang tertera gambar bunny(teringat kat omot mase nih) aku pun beli la....turun tingkat bawah lak,,aku nampak patung tuh pakai sua pendek,,,aku pun belek2 la patern yang lain2,,,pastu ada yang berkenan,,aku amek,,,alamak,,,saiz apekah pinggang dia,,,aku col,,,xangkat,,col membe dia pun x akat,,tengok jam,,,patut la,,kul1:30,,time solat jumaat,,,,aku tengok 32 macam agak kecik,,,34 pun macam kecik gak,,,aku pun amek 36,,,hentam je la,,,cine tu cakap x muat datang balik sini tukar....dah buat bill,,ternampak lak baju mU,,,alamak,,,macam cun la,,,sesuai ngan dia nih,,,aku pun beli jugak....agak banyak la aku beli mase tuh,,,sume nye tuk awak mbr(kalo x hargai siap la,,,h0h0h0).....

-->cam gane aku kasik hadiah ni tuk mbr??nanti la lepas nih aku sambung story erk....papai...

Friday, October 2, 2009

salamRaya


-wif kazen mikael-

-cake-

-wif kazen seha-

-cucu2 nenek&yoki-

-ajim wif kazen,adam-

ni ade la beberapa gambar hari raya hari tuh,,,lame baru aku upload,,,lagipun gambar ade ngan ajim...aku raya sangat lah meriah di kampung tok n tokki aku kat jerangau terengganu jugak....kenapa ayat aku berbelit-belit...macam hape ntah....ok,,,titauuu..........

p/s : nak g umah Dr jap lagik....

opemOuse

jumaat,,bersamaan ade umah terbuka bos....tetiba lapar pewot bile teringat ade umah terbuka...hari tuh umah terbuka kak eyta,,,staff kat sini gak la...makan lontong,,,siap kak eyta bungkuskan tuk bawak balik...mekaseh kak eyta....semalam balik dari opis,,ajim ajak p mydin,,,kate ajim,,amek je mana2 barangan yang nak beli,,,aku pun amek la semua kelengkapan rumah esp: tuk dapur....habis agak banyak la dan abg ku yang baek hati yang bayarkan semua...heee....mekaseh abg jiem....

sampai umah aku terus meluru kat hamster,,aku amek bawak kluar dari sangkar main2 atas carpet...suke lak aku tengok binatang tuh....dah tu aku nak la basuh kaen,,,tiba2 mesin lak buat hal,,x gerak....adusss....baru je hantar kedai cina hari tuh....aku agak ade kerosakan pada plug dia,,,ajim pun try godek2 dia nye plug,,baiki2 sikit,,,tetiba gerak....hehee,,,mekaseh skali lagi to ma abg...aku pun basuh la,,, 2 round,,,,dah siap tu aku rasa terlebih rajin,,,aku pun capai vacuum,,,aku vacuum tingkat atas,,,merangkumi bilik aku,,bilik fara n bilik ajim skali....aku rasa masih ade kerajinan dalam diri aku nih,,aku pun amek baju kurung,,,aku iron kan,,amek jugak sekali baju kemeja ngan t shirt kolar abg aku tuk d iron kan jugak,,kebiasaan memang aku iron kan dua tuk ajim tuh,,aku x tahu dia nak pakai mana satu....dah tu aku capai fon suh mbr col,,mase tuh dah 11:30 kot,,dia pun col,,xlama,,,stengah jam je,,aku pun tidow.....bangun tak bangun pagi tadi dah kul8,,tu pun seb baek fara yang kejut kan....mandi2...siap2....p opis kul 8:35

p/s: fara nak balik,,,xnak p opemOuse ke???uhuk

Thursday, October 1, 2009

cerita kedai kopi




CERITA KEDAI KOPI - MALIQUE FEAT SALAM

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati Salam

(Salam)
Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Chorus
Cerita kedai kopi
Cerita kedai kopi
Tiada hakim tiada saksi
Cerita sensasi di kedai kopi

Ulang Chorus

(Salam)
Ada satu hero Melayu namanya rahsia
Dulu lepak tepi parit kampung
Sekarang lepak media massa

(Malique)
Asal boleh masuk TV dia mesti buat
Awek tengok jambu laki tengok meluat
Citarasa makin besar otak makin ketat
Baru angkat berat sikit baju pun dah sendat
Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jakun ke pelakon jamban ke makan malam
Dinner show menyanyi seorang pun tak faham
Tapi datin muda tengok geram dan sangkut
Datuk outstation apa lagi angkut

Ulang Chorus 2X

(Salam)
I'm in the mood for love
Simply because you're near me
Honey but when you're near me
Well I'm in the mood yes
I'm in the mood for love

(Malique)
Terima kasih rahsia diterima
Kalau sunyi lagi boleh main gila
Datin kena taruk rahsia kemaruk
Makan boleh tapi jangan sampai kena lauk
Datuk pergi London lama pucat bila balik
Bini buncit sikit tahu dia tak boleh naik
Datuk pergi London dia pucat bila balik
Bini dan anak percuma dah ada penyakit
Apa kesudahannya apa yang terjadi
Rahsia tinggal rahsia takkan masuk TV lagi
Cerita sensasi dengar di kedai kopi
Setiap individu punya versi sendiri

(Salam)
Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Ulang Chorus 2X

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati rentak keluarga Marley
Hamba di Belanda di tengah ibu kota
Temanku Salam dreadlocks bawah mahkota
Anak perantauan yang punya citarasa Jamaica
Rindu nak dengar cerita kopi Malaysia
Aku cerita dia ketawa
Tak kering gusi jatuh kerusi
Dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
Di Eropah orang bentang idea
Topik-topik intelektual di diskusi
Anjakan paradigma bila kena kopi
Peace love and harmony reggae sampai pagi
Keluar kedai kopi Amsterdam masih steady

Ulang Chorus 2X

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati yeah

gedebuk

alamakk........aku jerit nama "lecet".....lecet jatuh dari meja makan,,tu la,,,gatal sangat letak atas meja makan,,,aku sangka lecet takut untuk turun dari tempat tinggi,,,rupa2 "berani mati" turun dari situ,,,agak2 dua jengkal la ketinggian amster tuh jatuh,,,dari meja jatuh atas kerusi.....aku letak ia kejap atas meja sebab nak kunci pintu,,,aduss......jatuh gedebuk si lecet comey tuh....aku pun amek dia usap2 terus masukkan lam sangkar balik.....aku pun terus col mbr,,,,"awak,,,amster kite jatuh tadik"....waaaa,,,yang aku x sangke,,,dia marah aku.....betapa syg nye dia pada amster2 dia tuh,,,aku agak terkedu la,,,aku cakap lecet ok,,,active macam biase,,,siap maen yang spining2 tu lagik.....hurrmmm,,,,pastu mula la jadi laen macam dah aku ngan dia nih.........dua2 tidow awal......pastu bangun je pagi tadi dah ok balik......

p/s : maap la lecet,,,janji jage leklok lepas nih.....

Wednesday, September 30, 2009

amster

hari tu aku balik agak awal,,,aku dah gtau kat bos,,,jadi aku pun keluar la,,,,pastu mbr brenti kat kedai pet store,,,bagi aku agak biasa la oleh kerana memang dia penggemar haiwan peliharaan...rupa2 nya kali ni dia beli sepasang hamster yang sangat comey....dua2 gebu,,cantek sangat...hari tu memang aku ade bela 3 ekor,,white bitter,,,tapi binatang tu agak garang suka maen gigit2,,jadi aku pulangkan kepada tauke tu balik,,,dah alang2 dah ade sangkar,,,habuk kayu,,makanan,,vitamin tu,,,dia cakap baek kita bela hamster,,binatang tu xde la garang,,,xliar pun,,,leh main atas kapet lagi....jadi dia pun belikan lah.....dia cakap,,,awak jage dulu amster nih,,t awak nak balik tganu kasik saya jage lak....heee....aku cakap lak kasik la nama,,,dia kate,,,panggil lecet ah,,sebab amster kecik...sekor g panggil gebu.... :D...

p/s: asyik tanye sal amster je dia skrg nih,,,heeee


Tuesday, September 29, 2009

x sempat

aku xsempat nak update blog ari nih,,,aku pun xtahu kenapa,,,sedangkan kerja aku masih banyak,,tapi aku tetap selamba tanpa menghiraukan,,,aku duk menerewang ke lain jer.....aku ngah makan biskut raya ani bawak nih,,,lepas satu2 aku masukkan lam mulut,,,,sedap la pulak....mekaseh ani.....mbr dapat col free sminggu,,jadik,,,xlepas la tepon dari telinga aku nih....semalam pun sampai tertidow n sampai hp mati sendiri aku gayut...heeee.....

haa,,,lupa lak,,,semalam ayah aku col,,terkejut aku sebab walid ade kat kolumpo,,,haaa,,,walid buat pe sane??walid cakap walid datang ngan nenek n yoki (ma tok n toki),,umi ngan najah x ikut ke???aku x caye,,,aku col umi,,,umi kat umah....memang betol la umi x p skali....sebelum tu walid gi cameron highland,,p beli strwbery,,,ummm,,nyumm,,nyumm.....shedap er....walid beli sayur-sayuran....bak kate acu,,,,beli sayur macam untuk stok satu bulan,,,,hehehe......leh bayang cam mane kete kelisa tu penuh ngan sayur-sayur dan buah-buah....hahaha....walid cakap x compem lagi nak datang singgah melaka tak,,,aku pun x berharap jugak,,,tapi aku nak strwbery tuh.....walid,,,pos la shikit.....heeeeeeee...........

p/s : aku mendengar bunyi angin yang sangat kuat.....

Monday, September 28, 2009

aku kembali

dah seminggu aku cuti,,,kejap jemase berlalu,,,macam xcuti raya je,,,macam bulan puasa je lagi,heeee......aku nak cuti lagi,,,yang penting aku xpuas tidow lagi nih.....

meh la aku cite sal hari raya aku,,,mula2 aku nak cite sal pengalaman aku semalam,,,dari terengganu ke melaka...aku tolak semalam dalam kul1030 am,,jalan x la jem tapi kenderaan terlalu banyak atas jalan raya,,,jadi kereta bergerak ngan perlahan lah....nak di jadi kan cerita,,aku tersilap masuk highway jB,,,silap aku tu,,,huhuhu.....aku dah pucat duk lam kete tuh,,,seb baek la mbr x marah,,dekat 3 jam jugak aku pusing pusing atas highway tuh,,,,tau je la,,,kat sane mana ade tempat u turn...mbr cume cakap xpe lah,,,benda dah nak jadi,,,,aku kesian kat dia,,,bawak kete berjam-jam....dah penat+mengantuk dia tuh,,,aku lak xleh tolong pape....hurm,,,,dah tu akhirnya sampai gak melaka dalam kul 730 pm....kepada mbr,,,time kaseh atas sume2 nye....heeee

satu,dua,tiga syawal,,,,
macam biasa la syawal aku mesti di sambut dengan meriah nya di kampung nenek&yoki di jerangau...pagi tu aku bangun awal2 dan bersiap p sembahyang raya bersama sepupu aku,,,seha...xjauh masjid nye,,,jalan kaki je dari umah tok....masjid padat,,,penuh pagi tuh....dah solat tu,,aku ngan seha terus balik umah....aku tak tahu,,,rupa2 nya,,nenek,angah dan yang lain2 p makan2 kat umah jiran,,,melepas aku....huuuuuu....kat umah tok aku dah tersedia nasi minyak,,satey,,ketupat,,,tapey dan kueh mueh.....kebetulan tahun ni ayah aku x kerja pada hari raya,,,apa lagi,,,raya la aku....lepas je zohor,,,aku n kuarge bertolak ke k.t,,,p jalan2 umah sedara mara....3 hari berturut2 aku beraya sakan,,,raya ke 3 tu mbr col cakap nak p umah kat jerangau,,aku pun naik kete sekali la ngan dia balik jerangau....kepada mbr jugak,,,time kaseh sebab datang beraya...weeee

syawal selebihnya,,,,
hari ke 4 ayah aku dah stat masuk kerja balik,,,jadi aku x p jalan mana2 la,,,cume menghabiskan waktu rehat dan cuti aku ngan sdara mara je lah....hari sabtu tu acu,,,uncle,,,mikael balik kL dah,,acik pun dah balik k.t sabtu tu jugak,,,aku dan abg sulong aku masing2 dah pun balik jugak...dah jadi cam biasa balik dah la,,,tapi mood aku x masuk lagi nih.....huhuhu.......

28september
-dunhill
-teddy bear
-angpow 22rm

tu la lam kpale aku sekarang nih...kepada mohd basri abd rahman,,,seLamat hAri LahiR....
ni lagu untuk awak :

hepy beday to u,
heppy beday to you,
hepy beday to u mBr,
eppy beday to youUuUU.....

Saturday, September 19, 2009

selamat Hari Ghaye.....



kepada semua umat islam di Malaysia,,,atin ingin mengucapkan selamat hari raya maap zahir batin,,mungkin seminggu raya nih xsempat nak update kot,,,lagipun balik kg...huhuu...salah dan silap ampun di pinta....heeeeeeee.....

p/s: menunggu kedatangan 'tetamu' raya nih....

Wednesday, September 16, 2009

duB daB

akhirnya............
meh la aku cite dari awal pengalaman aku 2 hari nih....kita mulakan dengan hari semalam yang penuh gilang gemilang dan hari nih yang penuh debaran....ngeeeee.....
semalam macam biasa la aku buat pasal ibn battutah tu sebab hari nih supervisor dah nak datang.....jadi aku siapkan la mana yang patut di persembahkan....semalam lepas je waktu opis aku sempat lagi pergi JJ ngan ajim n farah sebab nak men'soppin kan diri nih,,,,mula2 masuk tu xtahu nak tuju kemana,,,main jalan je ngan fara..ajim kiteorang dah tinggal kat belakang....nak cari baju pompuam kali nih,,,jalan punya jalan,,,dapat la jugak 4 helai kat aku,,,untuk umi 2 helai aku 2 helai...farah lak beli tuk adik,akak ngan untuk dia sehelai sorang,,,bagi untuk kiteorang nih,,,baju kalo dah 100 lebey mahal la,,,hehehe.....lepas beli dan belah dari JJ tu,,,tengok jam dah 6:30,,,alamak,,,cepat......nak bukak puasa rumah bos nih...dengan tergesa-gesa sempat lagi balik rumah sebab nak salin pakaian lain,,(tapi fara x salin,,,fara bucuk) hahhaha.....pastu gesa-gesa lak p umah bos,,,sampai sane ade 2 pakgad,,,"nak kemana encik"....pastu dah sampai umah bos,,,,besar........memang la,,,dah namanya dr. kan,,memang la kaya,,tan sri pun ade skali....aku pun masuk amek la port dekat shaha,naQib,kak aja n kak cda....aku pun duduk situ...duduk kejap je pastu masuk lam umah amek makanan,,dah nak dekat buka puasa dah nih......banyak menu dia,,nasi beriani kot,,aku pun bukan la kenal sangat jenis2 nasi ni,,,agak2 aku nasi beriani la,,,ade ayam,,,daging,,sayur,,lasagna,,garlic bread,,dan yang pasti kueh mueh...dah makan tu aku agak kenyang la,,,sedap sangat,,,sampai licin aku makan....dah tu naek atas lak solat,,,kiteorang nih xtahu,,rupa2 nya ade solat berjemaah kat bawah tuh,,,tp dah solat sendiri2 kat atas...alamak!!!xpela.....xtahu kan.....lepas solat tu sambung makan kueh mueh lak,,,sedap sangat,,,,puan buat brownies sendiri,,,rasa coklat yang memang asli,,,cewah....puding roti yang shaha n naQib bua pun ade,,,comey sangat,,,macam paddle pop....dah makan,sembang2 dan snap2 gambar,,,kiteorang pun balik,,,dalam kul9 gak la.....haaa,,,lupa lak,,puan ngan baek hati nya kasik kiteorang buat balik kueh mueh....terima kaseh banyak2 puan.....sampai umah aku basuh kaen,,,ye lah,,,esok kan dah nak balik,,,lepas2 siap semua tu aku makan lagi lasagna puan buat tu....kenyang....dah kenyang ape lagi,,,aku pun tidor la,,,keje aku cam gitu la sebelom tidor,,,makan sampai kenyang,,,hahaha.....ntah pape la....

ok,,ni cerita hari nih,,,pagi tadi bangun kul 6:30,,tahu apa,,,aku siap bermimpi supervisor datang sini lagi,,punya la aku takut untuk hadapi hari nih,,,,aku pun datang la opis kul 8:30 sampai sini je,,,dah makin kecut perut aku nih,,,ntah hapa-hapa kan,,,pastu tunjuk ibn battutah tuh dekat doctor,,,doc cakap ok je,,,cume kena tambah glosari untuk link,,,tu je la.....pastu dapat lak col dari sprvisor tuh,,,aku tengok nama kat hp pun dah debor2,,,pastu dia tanya cam mana2 dekat mana,,,aku bagitau je la,,pastu silap pulak,,aduss,,,dia pergi kat InQ,,,cam gane nih,,,pastu baru la dia sampai kat sini,,,aku ani n fara dah siap2 tunggu kat bawah ni,,,macam penyambut tetamu la,,tunggu2,,,eh si andy lak datang,,,andy siap tegur kite orang,,,baek kan,,walaupun anak Tan Sri,,,sikit pun tidak menunjuk kan....biasa la,,,orang luar....baek.....pastu debor datang balik,,,mana nih,,,miss xsampai2 lagi nih,,,pastu datang la kete kaler hijau,,,agak2 dah betol nih,,,pastu turun la,,,,,,kite orang pun menyambut dengan senyuman dan salaman,,,cewah,,,baek nye kite orang kan....dah naik opis,,bos pun dah ade skali,,,bos pun kasik la intro2 sepanjang kami kat sini....bos ade keje lain lak,,,nak p kL,,jadi bos kejap je la ade....pastu miss tanya2 dan tengok hasil kerja kami....banyak gak yang di komen,,,nak kena adjust2 banyak lagi nih....tapi dah lepas jumpe nih,,,rasa dah hilang satu ketakutan tuh,,,hahahha.....yang penting....kerjasama...(wonderpet),,yang penting aku nak balik raya............yaho00oo....google.......hahahha.....aku out dulu....bye

p/s : kepada semua,,,SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN......

Tuesday, September 15, 2009

up and down

kehidupan ni memang cam gini kan,,ade turun ade naek,,,kadang2 kita lupa...hurmmm....masalah timbul tuk kasik kita pengajaran dan pengalaman,,,dari kesilapan juga kita membetulkan diri kita,,tapi,,walau bagaimanapun,,kita xleh bagi orang pijak kepala kita kan....kita kena selalu usaha untuk betulkan diri,,,perbaiki diri,,,,dah banyak masalah aku lalui,,tapi masalah diri sendiri je la stakat ni aku dapat handle lagi la....alhamdulillah.....

tetiba aku menginsafi diri nih,,,heeeee,,,bagus gak la,,,sedar diri....semalam aku p melaka mol,ngan farah n ajim,,ajat di hati nak cari baju sendiri la tuk raya ni,,,tapi p sana banyak baju laki,,,besar gedabak lak tu,,triple xL kot,,,aduss....untuk aku,,,aku belikan baju biasa je selai,,saje je beli,,,dah alang2 p sane,,,lagipun mmg sale habis2 la,,,malam ni last nite sale...ajim beli baju kat najah,,yoki n walid...bagus gak kadang2 abg aku nih,,,heeeee.....aku xhabis nak soppin' lagi nih,,,duet pun ade berbaki lagi nih,,,nak soppin' baju raya....huhuhu.....esok supervisor datang,,,leh la tengok cam gane keadaan perjumpaan esok,,,aku takutttt!!!!lusa tu dah nak balik tganu,,,yeaaaaa(muke masam)...berbelah bagi hati aku nih,,,berharap je la yang dapat aku buat...ok la,,,aku post dulu.....

p/s : baru pandai buat scroll kat flash....

Monday, September 14, 2009

title ape erk??

aku xtahu la nak cakap cam gane,,,bagi korang kan,,,brand2 top man,,onitsuka tiger,,aX,,ok ke??
aku ni memang xarif bab2 brand nih,,ntah la,,aku tengok ok,,,,ok la,,tapi bila dah branded,,,harga pun branded gak la,,hahaha,,,,kualiti???ye kot,,masing2 punya pendapat la kan,,,tapi kalo aku la,,,lagi murah lagi better,xpayah branded2 pun,,janji ok suda....nway aku suke bila tengok dia smat...hahaha.....

3days

hari ni masuk opis balik,,,kepala dah menerewang ke kampung dah nih,,,cam gane nak focus ni,,,dah la pagi tadi dapat msg dari supervisor,,,dia cakap nak datang hari rabu ni....msg dia berbunyi camni,,"salam,,sy nak dtg melawat anda dan 2 lg rakan anda pada hari rabu ini,,,tlg inform kpd spervisor anda di sana asap",,aku yg mamai2 tu baca 'asap',,ape benda la asap,,,dah ok sikit tu baru la paham as soon as possible rupenye,,,heeeee......cam gane ni,,,,website aku macam ntah hape2 nih,,,bole jalan ke ni???yang pasti,,,banyak pengalaman aku sepanjang duk kat sini,,,dan yg pasti suasana bekerja tu,,,sonok......

3 hari je lagi aku berada kat opis nih,,,khamis tu dah nak cau balik tganu,,,merasa jugak la aku nak rasa perjalanan balik raya nih,,,heeeee.....asal lak perut aku rasa lain macam nih,,,kosong je,,,

ni lak cite sal semalam,,,sepanjang aku duk berseorangan di rumah,,,aku vacuum je,,,nak mop lantai macam dah tak termampu,,,jadi vacum je la tingkat atas dah bawah,,,penat la....ok la,,,aku post dulu,,,nak buat kerja mana yang mampu ni,,,kan rabu ni kelam kabut lak....ok,,,baiii......

p/s: nak g cash kan duet....hurmmmm

Saturday, September 12, 2009

alone

semalam aku p uptown,,,hahha,,dari kul9 sampai kul2 baru balik tau...nak cakap best tu xla sangat,,,tadi dah orang ramai duk sebut2 pasal uptown,,,jadi ia menarik minat aku untuk kesana,,,sesak....jalan jem,,,dah la tu,,,ade lak orang xcident,,lagi la jem....aku pun berjalan la kat uptown tu,,,yang banyak nye jual jeans,,tudung,,baju kurung ngan baju melayu....dah alang2 berjalan tu,,,ade jugak la aku beli,,tapi abang aku yang bayar,,hahaha,,,thanx to ma beloved bro...dah jalan sepanjang uptown tu,,,kiteorang dah lapar dah,,singgah lak kat char kwe tiaw yang depan hospital tu,,,punya la lapar sebab banyak berjalan,,habis licin satu pinggan...sedap,,,abang aku gak belanja,,,time kaseh skali lagi to ajim....dah habis tu balik umah,,,mandi dan terus tidor,,,punya la penat,,,tidor sampai tengah hari,,,hahhaa,,sampai abang aku bertolak ke perak pun aku xsedar,,,bangun tu dah duk sorang2 kat umah....bangun tu terus la amek2 baju mana yang nak basuh,,,banyak gak,,,sebab 4 round basuh hari nih,,, :D,,ingatkan nak vacum,,,tapi macam xlarat,,,macam malas la lebih tepat lagi,,,esok je la vacum...aku bukak pose tadik sorang2,,,masak nasik ngan sardin,,tu je,,,nak kuar aku xberani,,,lagi pun aku xpandai bawak moto,,,jadi aku makan mana ada kat dapur tu je la,,,,ajim balik esok,,,ade dia msg tanya aku ok x duk sorang2,,,im fine,,,mekaseh for cares....xsampai seminggu lagi nak raya,,,nak balik tganu,,,hoooooooreyyyy........ok la,,,aku out dlu...tataaaaaaaa.......

p/s : idup seorang hari ini..... :D

Friday, September 11, 2009

kejutaN



ya Allah,,,,bersyukur aku kepadaMu....mana taknya,,,bos kasik duet raya,,,bukan sikit2,,,banyak,,,kiraan dia sebelah tangan.....baeknya bos ku nih,,,setiap staff dan budak2 praktikal dia kasik duet raya,,,,baek sangat2 kan,,,tak terkata apa rasanya,,,,terkedu.... gluppp...
okla,,,aku balik dulu,,,dah kul430....assalamualaikum

p/s : time kaseh banyak2 doctor....moge Allah melimpahkan rezeki doctor... :D

ajim ----> perak

adoiya,,,,tetiba lak abg aku kena p perak esok,,,meeting gamaknya....tinggal la aku sorang diri kat umah esok....apa aku nak buat???lam kepala dah siap2 planing sorang2 nak kemas umah,,nak vacuum,,mop,,nak basuh kaen,, tu je la dapat aku lakukan,,,xde dah kerja lain,,,nak basuh kete xde kete,,hurm,,,memang la peberet aku bab2 mengemas ni...tanye la sape2 yang kenal aku,,,memang aku suke mengemas,,,dapat ilang bosan,,,lgpun esok kan weekend,,dah rutin aku la tu...heeee....dari pagi tadi sampai sekarang aku xbuat pape,,,ntah,,,knape yup???pemalas..... :D...nak turun solat jap,,,tittau.....bye

p/s:layan hot,,era xleh bukak....hurmmm

1malaysia




MaLaySia Satu - faiZaL taHir

Ku teguh berdiri tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani melangkah maju ke hadapan
Satu impian nyawaku pertaruhkan

Genggaman tanganmu,
semangatku terus membara janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan

Kau adalah ilham pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang demi membawa perubahan
satu impian oh berjuta harapan

Genggaman tanganmu,
semangatku terus membara janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan

Satu Malaysia,
kita inspirasi pada dunia
Nama kan dijulang,
kita menjadi kebanggaan
Satu wawasan bersama bergandingan..

Genggaman tanganmu,
semangatku terus membara janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan



masam@senyum

semalam memang buat aku agak tensen la,,,mana tak nya,,,ngan kepala dah pusing2,,bukak puasa lak kat kedai tu,,,korang nak tahu kul bape baru dapat makan,,,ade la dekat2 pukul8 baru makanan yang di order tu sampai,,,dah lapar sangat aku,,,dah la pulak tu,,,nasi goreng usa kawan aku order xsampai,,,di sebabkan aku guna ayat "sharin' is carin' " aku pun share la nasi goreng daging merah ngan kawan aku tuh...dah siap makan balik umah mandi2 solat,,malam tu aku makan lak bubur maggi secukup rasa yang ajim bawak balik dari kL...ok la,,,secukup rasa macam tertulis tuh...

dah kenyang tu,,,aku dapat lak msg,, " kalo xde pape hal,,sy nak balik tganu sama awk,boleh kan??"mana xgembiranya,,agak2 jadi la balik raya bersama nih,,lagi pun dia nak drive,,,hahahha,,,tu pun kalo jadi la,,not sure la camgane,,,jadi,,,peringatan kepada diri aku,,,jangan berharap ok....semalam acu col,,acu cakap baam buke kat umah acu,,uncle buke ngan bhp,,yang aku terkejutnye,,acu gtau acu skarang main 'farmville' dekat fb tuh,,,hahaha,,,sampai dah melekat acu main skrang,,,klakar la acu nih,,,budak2 opis kat sini pun ramai main game tuh...
mulanya aku nak main jugak,tapi laptop nih ntah pape xleh nak install flash,,,jadi kepada acu,,,semoga kebun berkembang maju ye...hehehe...
ok la,,,aku post dulu la,,xtahu nak cite ape dah....-kuar-

p/s: g kL dis week??urmmmmm

Thursday, September 10, 2009

sume dah balik

aiyakkk,,,,sume staff dah balik nih,,,mana abang ku,,,meeting lame bebenor,,,col xdapat,,tu la,,bateri hape ntah,,,aku nak balik nih....kalo dapat kete dia xpe jugak nih,,,ni xtahu kabar berita nih......panjang umur,,,dah balik....nak balik dulu la,,,papai..........

apa patut aku rasa

aku xtahu la nak post ape nih,,sampai2 je opis tadi terus buat website sampai kul1030,,pening pale aku melihat frame yang kecik2 tuh,,,nak kira lagi,,,nak setting sume kene ubah....adoi...banyak kerje,,,kerje nya xsusah,,,cume rumit dan harus penelitian....flash,,,ooouh...flash...sekarang aku dah serah kan tugas seterusnya kepada farah(merangkak dalam bab2 penulisan ibn battutah) farah copy paste erk??hehehe....t glosary kasik anie buat yup.....ajim,,kak cda dan kak aja p kL ngan bos hari ni,,meeting....cam gane ni nak mintak sesuatu ngan ajim ni??alahai,,,arap2 dapat,,,,kalo dapat aku la paling heppy skali... :D ngeh,,,ngeh,,ngeh,,,

semalam xjadik pun bukak kat luar,,,tapi memang terubat la nak makan nasi dagang,,,ulam di cita pucuk mendatang(peribahasa ape camtu,,,betol ke tu) mana tak nya,,,semalam ade orang cakap nasik dagang kat kuala ibai best,,,aku pun dah terliur habis,,,macam nak balik tganu time tu jugak nak makan nasik dagang,,,tup tap,,ajim p bazaar dia belikan nasik dagang,,tapi melaka punya nasik dagang kaler dia agak lain l,,,tapi rasa dia tetap,,,perhhhhhh,,,sedap sangat2,,,time kaseh banyak2 to ma beloved bro yang beli nasik dagang....minum lak air honeydew,,sedap la,,,se ingat aku,,,nasik semalam la paling menyelerakan aku makan sepanjang bukak puasa ni(tak termasuk masakan umie erk,,,umie masak lagi best)...

ok lah,,aku dah agak release dah skarang ni,,,nak lepak2 jap...ok,,,out...out

p/s: kalo korang berharap dan harapan tu x menjadi,,,apa korang rasa???arggHHHhhh....kan

;;